reklama
Moje specialita

Jak připravit skvělé ratatouille, zeleninové ragú z Francie

Lehké jídlo pocházející z francouzské Nice. Orestovaná letní zelenina voní bylinkami z Provence. více
Jídlo 21.09.2017
ego!

Jak připravit dobrý burger? V denním menu improvizujeme se sezonními surovinami, říká majitel Peter’s Burger Pubu

Ačkoliv si mnozí myslí, že vznikl v USA, původ má... více
Jídlo 09.09.2017
Moje specialita

V barvách italské vlajky: Jak připravit skvělé caprese

Lehký letní pokrm vznikl v Kampánii. Jeho základní suroviny - rajčata, bazalka a mozzarella - značí... více
Jídlo 30.08.2017
ego!

Pokrm španělských pastevců: Gazpacho je jednoduchá pochoutka, která v létě osvěží

Někteří tvrdí, že existuje 6 milionů verzí španělské zeleninové polévky. Údajně ji vymysleli chudí... více
Jídlo 04.08.2017
Moje specialita

Jak připravit "opálený krém" Creme brulee? Potřebujete čtyři ingredience, radí šéfkuchař

Podle názvu bychom ho označili za francouzskou... více
Jídlo 26.07.2017
Moje specialita

Tiramisu: Toskánský dezert se smetanovým sýrem a kávovými piškoty

Tento dezert se podával už v nevěstincích za časů Benátské republiky. Vždyť v překladu znamená... více
Jídlo 07.06.2017
Moje specialita

Stoprocentně čerstvý tatarský biftek: Namletí masa a servírování porce dělí půl minuty

Pochoutka ze syrového masa se připravuje na... více
Jídlo 28.05.2017
Moje specialita

Pravý vídeňský řízek je chráněný zákonem: Musí být z telecího "na motýlka"

Ten pravý vídeňský se připravuje z telecího masa a vznikl tak trochu z nedostatku. Na rakouském... více
Jídlo 19.05.2017
Moje specialita

Jak na nadýchané vafle? Tajemství se skrývá ve vajíčku

Nejznámější jsou bruselské a lutyšské. Servírují se s cukrem, džemem, banány a čokoládou... A... více
Jídlo 05.05.2017
Moje specialita

Dýně nasladko i naslano: Krémová polévka je ideální pro jarní počasí

Ať už je uvařena z dýně máslové, z tykve hokkaido nebo z blue balletu, tahle polévka nezklame. Může... více
Jídlo 05.04.2017
Moje specialita

Rychlé občerstvení zdravěji: Vyzkoušejte měkkou vietnamskou bagetu bánh mi se zeleninou a bylinami

Máte pár minut na oběd a chcete něco relativně... více
Jídlo 05.02.2017
Moje specialita

Pesto. Jak se připravuje pravá italská bazalková pochoutka?

Je jen jedno pesto. Bazalkové, pochází z Janova a připravuje se v hmoždíři. A nejen Italové se po... více
Jídlo 18.01.2017
ego!

Francouzský toust. Zkuste specialitu se slaninou a avokádem

Vypadá zajímavě, chutná lahodně. A příprava zabere jen několik minut. Řeč je o francouzském toustu,... více
Jídlo 12.01.2017

Zelené kari. Pálivá thajská pochoutka, ve které se mísí slaná, pikantní i nasládlá chuť

Zelené kari je oblíbené thajské jídlo. Dokonale... více
Jídlo 01.12.2016
Moje specialita

Crepes a galettes. Klasice se šunkou a sýrem konkurují žampiony nebo fíková marmeláda

Crepes a galettes se pečou po celém světě. Ty... více
Jídlo 24.11.2016
ego!

Falafel. Cizrnové kuličky z Blízkého východu, které dobyly Západ

Je mnoho nejrůznějších kuliček, jež se objevují v národních kuchyních po celém světě. Tyhle... více
Jídlo 09.11.2016
ego!

Do rizota můžete přidat broskve nebo třtinový cukr, říká šéfkuchař restaurace Alriso. Sám připravuje i jahodové

Rizoto, jedna z italských kulinářských specialit,... více
Jídlo 30.10.2016
ego!

Pravá francouzská bageta se dá jíst ke všemu. Přípravu těsta ovlivňuje i počasí, říká majitel pražského Café Le Caveau

Pravá francouzská bageta má křupavou kůrku a... více
Jídlo 21.10.2016
ego!

V rychlém občerstvení podávají kebaby z polotovaru. Ten pravý turecký se připravuje na dřevěných uhlících

Pravý kebab má být z jehněčí kýty či kuřecího... více
Jídlo 23.09.2016

Makronky byly původně mandlové sušenky bez náplně. Pak cukráře napadlo je slepit

Kdo by neznal barevné mandlové cukroví? A aspoň jednou se nenechal zmást jeho podivným názvem? V... více
Jídlo 17.09.2016

Základem řecké musaky jsou kvalitní suroviny. Směs brambor, lilku, mletého masa a bešamelu si oblíbili i Češi

Musaka se připravuje po vrstvách, jež tvoří... více
Jídlo 14.09.2016

Pad Thai bývá považováno za thajské národní jídlo, způsob přípravy a ingredience jsou ale typické spíš pro čínskou kuchyni

Rýžové nudle na thajský způsob jsou sázkou na... více
Jídlo 31.08.2016

Hotdog za více než 100 let prošel řadou variací, ale základ je stále stejný: dobrý párek a horká žemle

Americká specialita s podivným názvem je asi... více
Jídlo 22.07.2016
ego!

Moje specialita: Slaný koláč quiche v Lotrinsku poprvé ochutnali již v 16. století

I když se nabízí množství ingrediencí, nejoblíbenější je stále klasický Quiche Lorraine. Kvůli... více
Jídlo 15.07.2016
ego!

Nejstarší dochovaný recept na cheesecake obsahuje mouku, med a sýr. Dnes je jeho příprava o něco složitější

Proslavil se v New Yorku, ale údajně je starý... více
Jídlo 10.06.2016

Hummus: Arabská bezmasá pochoutka, která je oblíbená nejen mezi vegetariány

Do našich bister a kaváren dorazil hummus ze Středního východu a už v nich zdomácněl. Recept je... více
Jídlo 11.03.2016
ego!

Pho: Ačkoli je často označováno jako polévka, Vietnamci ho považují za hlavní jídlo

Když si budete ve Vietnamu objednávat jejich... více
Jídlo 26.02.2016
ego!

Nachos: Kukuřičné tortilly jsou tradiční součástí mexické kuchyně, dají se kombinovat téměř s čímkoli

S oblibou si je dáváme v podnicích, kde umí... více
Jídlo 12.02.2016
ego!

Pizza byla jídlo chudiny. Dnes je stále více lidí ochotno za ni zaplatit

Chlebové placky se připravovaly už ve starém Egyptě a Řecku, pravá pizza však vznikla v Neapoli.... více
Jídlo 12.02.2016
ego!

Pastrami proslavila židovská lahůdkářství, oblíbili si ho i v Česku

Vypadá jako obyčejný chleba se šunkou, hořčicí a okurkou, ale není to jen tak. K přípravě se... více
Jídlo 18.01.2016
ego!

Majstrštyky českých restaurací: Řecké předkrmy v restauraci Kavala

Představujeme kuchaře, kteří připravují jídla podle originálních, většinou neobvyklých receptur. V... více
Jídlo 17.11.2015
  Celkem nalezeno: 31.
 
 Zobrazuji: 1 - 31.  
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama