reklama

Téma: maso

"Hříšná daň" z tabáku a alkoholu nestačí, na řadě je maso. Jeho zdanění zabrání klimatickým změnám i zdravotní krizi, tvrdí analýza

Ač se to zdá v tuto chvíli neuvěřitelné, podle... více
Zahraniční 13:25

Vlastní firmu založili díky rodinnému receptu na paštiky. Těch dnes manželé prodají tisíce měsíčně

Stavební inženýrka a fyzioterapeut z Trnavy... více
Jídlo a pití 22.11.2017
Recept

Lovecká sezona vrcholí: Zkuste daňka s italským šmrncem a jelení kotlety v české úpravě

Lovecká sezona je skvělá příležitost, jak si... více
Jídlo a pití 10.11.2017

V Česku dál klesá výroba hovězího i vepřového masa, jeho cena stoupá. Roste nákup mléka

V Česku klesá výroba masa, nižší byla výroba... více
Byznys 30.10.2017

Rusko zakázalo dovoz živých vepřů a dalších masných produktů z USA, Kanady a EU. Embargo má platit do konce příštího roku

Moskva rozšířila řadu hospodářských sankcí, které... více
Zahraniční 27.10.2017

Masokombinát Krásno vsadil na automatizaci. Do moderních technologií investoval miliardu, část zaměstnanců kvůli tomu odešla

Masokombinát MP Krásno za posledních 14 let... více
Podniky a trhy 26.10.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci hotelu Kašperk připravují hovězí pupek s ovocnou salsou

Čtyřhvězdičkový hotel v Kašperských Horách sází... více
Jídlo a pití 19.09.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Café de Paris otevřelo u Lennonovy zdi bistro. Brněnský Pavillon má nového šéfkuchaře

Francouzská kavárna v centru Prahy Café de Paris... více
Jídlo a pití 07.09.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Nota Bene připravují kachní prso

Důraz na jasné chutě, jednoduchost a přímočarost. Taková je filozofie šéfkuchaře komorní restaurace... více
Jídlo a pití 29.08.2017

Miliardáři Gates a Branson vsadili miliony na výrobu masových "amarounů"

Americká firma Memphis Meats vyrábí maso z živočišných buněk. Nyní získala od investorů v čele s... více
Události 25.08.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Harmony ve Špindlerově Mlýně připravují selátko se zelím, cibulkou a bramborem

Kvalita služeb ve Špindlerově Mlýně se za... více
Jídlo a pití 22.08.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Roastbeef s vůní lesa a bubenečský Slamník v novém

Kde se občerstvit, když se celé odpoledne procházíte rozsáhlým Kunratickým lesem? Do zahradní... více
Jídlo a pití 10.08.2017

Jak nejlépe připravit maso na způsob barbecue? Potřebujete hlavně trpělivost

Barbecue neboli BBQ je způsob grilování masa oblíbený především v USA a Austrálii. Od klasického... více
Jídlo a pití 03.08.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Žofín Garden připravují kuřecí prsa na zázvoru

Jedničkou je v restauraci Žofín Garden burger z otevřeného ohně. Potěší i česká klasika jako... více
Jídlo a pití 25.07.2017
ego!

Jíst maso je přirozené. Jen se s ním musí zacházet s úctou, říká mladá šéfkuchařka Markéta Libánská

V pubertě koketovala s vegetariánstvím, nyní... více
Rozhovor 30.06.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Žebírkov potěší skvělým masem i domácími marinádami

Žebírka vepřová, telecí a hovězí, ale i kuřecí křídla nebo burgry nabízí strašnická restaurace... více
Jídlo a pití 19.07.2017
ego!

Minutka předsudků zbavena: Připravte si zdravá drůbeží játra s pošírovaným vejcem

S oblibou si je připravujeme jako klasickou rychlovku, když je třeba uvařit opravdu bleskově. Játra... více
Jídlo 09.06.2017

Penta zavírá v Plzni svůj masokombinát. Z masného průmyslu se chce úplně stáhnout

Penta zavře jeden z pěti svých masokombinátů, jediný, který má v Česku. O práci přijde 230 lidí.... více
Podniky a trhy 30.05.2017
Moje specialita

Stoprocentně čerstvý tatarský biftek: Namletí masa a servírování porce dělí půl minuty

Pochoutka ze syrového masa se připravuje na... více
Jídlo 28.05.2017
ego!

Panenka patří k nejkvalitnějšímu vepřovému masu. Zkuste ji s jarním chřestem

Patří k nejoblíbenějším masům, je jemná, šťavnatá a má skvělou chuť. Ovšem co takhle zkusit... více
Jídlo 19.05.2017
ego!

Kvalitní maso je základ sekané. Připravte si ji se salátem a brusinkami

Znáte to "kouzlo", když ta lesklá voňavá masová šiška zmizí z pekáče téměř před očima? Ale aby měla... více
Jídlo 28.04.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Šalanda připravují bezlepkový řízek z králičího hřbetu

V karlínské Šalandě bodují dršťky i líčka,... více
Jídlo a pití 11.04.2017
Moje specialita

Výprask, kopřivy... a zase to vejce. Připravte si velikonoční hlavičku z uzeného masa

Co by to bylo za Velikonoce, kdybychom zapomněli... více
Specialita 07.04.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Pod Věží připravují tlačenku povýšenou na luxusní pokrm

Šéfkuchař se nebojí výrazných chutí a zajímavých... více
Jídlo a pití 28.03.2017

Zápisky protivného hosta

Zakotvený Pivovar Na lodích se už v českém povodí provozují různé gastronomické koncepty, takže Gourmetgurua ani nepřekvapilo, když pod Štefánikovým... více
Jídlo 24.03.2017
Moje technologie

Spolumajitel a ředitel softwarové společnosti Profinit Tomáš Pavlík: Teploměr na maso má být součástí každé domácnosti

Ředitel softwarové společnosti Profinit Tomáš... více
Technologie 27.03.2017

Jak cestuje hovězí pro hamburgery McDonald's. Z Česka do Polska a zpět

Maso do hamburgerů v českých pobočkách McDonald's pochází z Česka, například z Malče v Železných... více
Byznys 20.03.2017

Jaro v restauraci Mlýnec: Ochutnali jsme výtečné jehněčí i kopřivovou zmrzlinu

Restaurace Mlýnec v dubnu přichází s velikonočním menu. Český podtext je čitelný v každém jeho... více
Life 03.04.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Prostě trhané maso. Majitelé burgrárny Hadog otevřeli v Praze americké bistro

Patrik Habart a Jiří Cibulka provozují už několik... více
Jídlo a pití 07.03.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Čestr čekají poslední dny. Své hosty se Ambiente chystá o masopustu řádně vykrmit

Do masopustního hodování se zapojila síť... více
Jídlo a pití 23.02.2017

Američtí zemědělci chtějí odvetu za zákaz dovozu hovězího, odnést to můžou evropské motorky

Evropské malé motocykly jako Vespa se mohou stát... více
Podniky a trhy 14.02.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Hergetova Cihelna připravují tatarák

Malostranská restaurace Hergetova Cihelna patří díky svému výhledu na Vltavu a Karlův most k... více
Jídlo a pití 07.02.2017
Byznys menu

Sázka na zvěřinu v Hergetově Cihelně. Ochutnali jsme tatarák z jeleního masa

Malostranská restaurace Hergetova Cihelna patří díky svému výhledu na Vltavu a Karlův most k... více
Restaurace 26.04.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Blue Orange připravují pečená hovězí žebra

Šéfkuchař klade důraz na kvalitní, domácí a sezonní suroviny, využívá produkty malých farem. Za... více
Jídlo a pití 31.01.2017

V Česku rostla produkce masa, pokles byl jen u vepřového. Zvýšil se i výkup mléka od českých zemědělců

Česká republika loni vyprodukovala téměř 449... více
Byznys 30.01.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: V Cacao Prague umí skvělé dezerty. Teď se pustili do pastrami

Domácí dezerty z Cacao Prague má Gourmetguru rád.... více
Jídlo a pití 16.01.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Benada připravují steak z jelení svíčkové

Liberecký grandhotel osobně otvíral císař František Josef I. V kuchyni dnes vládne zkušený... více
Jídlo a pití 28.12.2016
ego!

Labužnické masíčko. Připravte si tradiční francouzskou pomazánku rillettes z kachny

Pro játrovku máme slabost. Přezdívku paštikáři... více
Jídlo 27.11.2016
Recept

Výročí Karla IV. gastronomicky. Připravte si hovězí jazyk nebo slepici načerno podle středověkého receptu

Rok oslav karlovského výročí pomalu končí. V jeho... více
Life 16.11.2016
recept

Připravte si svatomartinskou husu s jablky a houbovou nádivkou

Husy a bosí pasáčci, ladovský obrázek venkovské krajiny. Ráno děti vyhnaly husy ze dvora na náves,... více
Jídlo 14.11.2016

Produkce masa v Česku klesala. Mírně naopak stoupl prodej levnějšího mléka

Produkce hovězího a telecího masa vzrostla, vepřového a drůbežího se naopak vyrobilo méně. Celkově... více
Byznys 31.10.2016
Výsledky

Agrotrade, který ovládá drůbežárnu Xaverov, zvýšil loni zisk téměř o 30 procent na 129,5 milionu korun

Společnost Agrotrade, která ovládá i jednoho z... více
Byznys 30.10.2016

Festival nejen o jídle: V Dejvicích naporcují kance, jeho maso potom prozkoumají pod mikroskopem

Vybudí náš mozek více pohled na jídlo, nebo... více
Jídlo a pití 19.10.2016

Majitel značky Nowaco už nechce dovážet české candáty z Francie. Má políčeno na domácí kapry

Jedna z největších potravinářských firem v Česku... více
Podniky a trhy 19.09.2016
ego!

Masné krámy: Podniky, ve kterých dosud vládne poctivé řeznické řemeslo

Voňavá jelítka, mastný bůček a křehká svíčková na nedělní oběd. Spotřeba masa v Česku roste, ale... více
Téma 02.09.2016

Mléka se kupovalo o procento více, cena ale klesla o pětinu. Porazilo se více krav, méně prasat

Masa se ve druhém čtvrtletí produkovalo o 0,9... více
Byznys 01.08.2016
ego!

Podnik, který má koule: Tenhle drive i tvar přinesli na Vinohrady producent skupiny Depeche Mode a žák Zdeňka Pohlreicha

Jako producent stojí Brit Tim Simenon za hity... více
Portrét 31.07.2016
Gourmet

Zápisky protivného hosta: Další "masová" expanze Paula Daye a nekonečný příběh podniku v Klimentské

Pražské řeznictví The Real Meat Society čeká... více
Gourmet 28.07.2016
  Celkem nalezeno: 198.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama