reklama

Téma: tipy

Pracovní oběd

Miluje písmo a učí lidi, jak přeměnit stres v energii. Čas běží a není prostor pro otálení, říká personální ředitelka firmy Škoda Praha Invest

Žena v neustálém pohybu. Taková je Monika... více
Páteční oběd 24.09.2017

Moje čtení: ředitelka Designbloku Jana Zielinski

Ředitelka Designbloku Jana Zielinski se ráda přemísťuje v čase. Nad dobrou knihou to jde nejlépe. více
Knihy 22.09.2017

Mořeplavci a ti druzí

Který Čech doplul nejdále. Co jsou to iluze paměti... Výběr z nových populárně-naučných knih a ostře sledovaná detektivka k tomu. více
Knihy 22.09.2017

Tipy na noční stolek

Romány, novely, povídky, životní příběhy i třeba zkratky... více
Knihy 22.09.2017

Začíná aukční sezona, na trhu s uměním se budou dražit malby Františka Muziky či Zdeňka Buriana

Začátek aukční sezony přináší mnoho zajímavých... více
Aukční kalendář 22.09.2017

Ravioly za bouřky nedělám, nedržely by, říká molekulární kuchař. Jeho specialitou je štrúdl v kostce

Jeho praděd cukrář vyrobil z marcipánu bitvu u... více
Portrét 24.09.2017

Zápisky protivného hosta

V Rybistru ryby na přání Na malý obchod s čerstvými rybami a bistro v jednom narazil Gourmetguru na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. V Rybistru... více
Jídlo 22.09.2017
ego!

Novozélandský Sauvignon Blanc s nádechem divoké rukoly nabídne snový výlet k protinožcům

Novozélandský Sauvignon Blanc je jedno z vín, jež... více
Jídlo 24.09.2017
Pracovní oběd

Na výstavy o pražských čtvrtích chodí celé rodiny. S expozicemi se ředitelka Muzea hlavního města Prahy snaží vyjít mimo zdi

V podniku založeném za Rakouska-Uherska jsme... více
Páteční oběd 15.09.2017

Moje čtení: Monika Horníková, ředitelka společnosti TŘI, která provozuje Hospic Dobrého Pastýře v Čerčanech

Nemocí rozečtených knih trpí Monika Horníková už... více
Knihy 15.09.2017
Moje specialita

Jak připravit skvělé ratatouille, zeleninové ragú z Francie

Lehké jídlo pocházející z francouzské Nice. Orestovaná letní zelenina voní bylinkami z Provence. více
Jídlo 21.09.2017
ego!

Whisky s užitečnou stužkou, kterou provází legendy

Tři příběhy obklopují whisky s černou stužkou. První se váže ke skotskému králi, druhý ke světové... více
Jídlo 15.09.2017

Vernisáž trochu jinak

Novinky ze světa umění a také průvodce místy, jež možná vůbec neznáte. více
Knihy 15.09.2017

Nová sezona je tady

Po prázdninové přestávce, kdy nás kulturně "zachraňovaly" hlavně knihy, galerie a kina, se konečně otevírají divadelní scény. Na nich ožívají... více
Divadlo & knihy 08.09.2017
ego!

Jak připravit dobrý burger? V denním menu improvizujeme se sezonními surovinami, říká majitel Peter’s Burger Pubu

Ačkoliv si mnozí myslí, že vznikl v USA, původ má... více
Jídlo 09.09.2017

Zápisky protivného hosta

Paprika s Davidovou hvězdou Na nové bistro s názvem Paprika narazil nedávno Gourmetguru poblíž pražského náměstí Míru. Vlastní ho dva izraelští... více
Jídlo 08.09.2017
ego!

Stormhoek Chardonnay 2016 zaujme chutí žlutých melounů a pálivé hořčice. Vinětu si nakreslíte sami

K lahvi zavařené do fólie je přidaný malý fix.... více
Jídlo 08.09.2017

Moje čtení: fotograf Herbert Slavík

Fotograf Herbert Slavík kdysi miloval verneovky. Touha po dobrodružství mu zůstala. více
Knihy 08.09.2017
Pracovní oběd

Vyrábí desky pro Foo Fighters, spolupracovali s U2. Příští expanze by měla směřovat do Japonska, říká ředitel GZ Media Michal Štěrba

Umístění továrny na gramofonové desky má svá... více
Páteční oběd 08.09.2017

Volkswagen California XXL: Luxus na čtyřech kolech pro rodinu výletníků je zatím jen prototyp

Volkswagen představil na veletrhu karavanů... více
Auto 07.09.2017

Zápisky protivného hosta

Jižanské kuře z Dejvic Americké kuře na jižanský způsob slibovala už několik měsíců před svým červencovým otevřením nová restaurace Chickin v... více
Jídlo 01.09.2017
ego!

Nostalgická whisky: VAT 69 z antarktické expedice dnes voní zralými ostružinami a obilnými tóny

Plnili ji ze začátku do lahví po portském. Pak... více
Jídlo 01.09.2017

Moje čtení: členka představenstva České spořitelny Daniela Pešková

Členka představenstva České spořitelny Daniela Pešková se považuje za knihomola, který se ovšem... více
Knihy 01.09.2017
Pracovní oběd

Místo stevardů dáme cestujícím víc místa a kvalitní wi-fi, říká ředitel FlixBusu pro Česko a Slovensko Pavel Prouza

Lepší čas pro setkání s ředitelem FlixBusu pro... více
Páteční oběd 01.09.2017
ego!

Do Česka dorazily food trucky. Gastronomádi milují svobodu stejně jako vychytané speciality

Rychlé občerstvení může leckomu nahánět hrůzu. To... více
Téma 04.09.2017
Moje specialita

V barvách italské vlajky: Jak připravit skvělé caprese

Lehký letní pokrm vznikl v Kampánii. Jeho základní suroviny - rajčata, bazalka a mozzarella - značí... více
Jídlo 30.08.2017
ego!

Příjemné holandské víno: Pinot gris povzbuzuje k dlouhému, lenošivému popíjení

Holandská vína neohromí množstvím, mají však dlouhou a zajímavou historii. V Maastrichtu jsme si... více
Jídlo 27.08.2017

Zápisky protivného hosta

Lístek s sebou Na okraji Kunratic stojí u vstupu do jednoho z největších pražských lesoparků restaurace s příznačným názvem Na tý louce zelený.... více
Jídlo 25.08.2017

Moje čtení: advokátka Vladimíra Glatzová

Advokátka Vladimíra Glatzová čte v práci hlavně zákony, ve volném čase pak - pochopitelně - romány. více
Knihy 25.08.2017
Pracovní oběd

Lidé si vykládají fakta, jak se jim to hodí, říká přední český specialista na mezinárodní konflikty

Emil Aslan je předním českým specialistou na... více
Páteční oběd 25.08.2017
Pracovní oběd

Navždy skautem. Novými členy se často stávají dospělí, říká ředitel Skautského institutu Miloš Říha

Uzel na skautském šátku se prý nesmí rozvázat,... více
Páteční oběd 18.08.2017

Moje čtení: fotograf Jindřich Štreit

Jindřich Štreit fotí lidi a život kolem sebe, hodně o nich také přemýšlí. Za jednu z největších záhad považuje Boženu Němcovou. více
Knihy 18.08.2017

Zápisky protivného hosta

Když michelinský šéfkuchař netrpí závratí Od 1. do 10. září mají všichni návštěvníci metropole příležitost poobědvat či povečeřet vysoko nad Prahou.... více
Jídlo 18.08.2017
ego!

Nostalgická whisky: Proč je Johnnie Walker Black Label ztělesněním luxusních blended Scotch whiskies

Když se syn Alexandra Walkera postavil do čela... více
Jídlo 25.08.2017

Čtení pod lavici

Kdepak, nechceme děti navádět, aby nedávaly pozor ve škole, ale... Co kdyby tam přece jen občas byla trochu nuda? více
Knihy 18.08.2017

A žádné biflování

Dokonce i povinné předměty mohou mít příjemnou formu. Stačí se začíst. více
Knihy 18.08.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Letní těstoviny v Café Záhorský a Veganland počtvrté v Praze

Café Záhorský je příjemná designová kavárna v... více
Jídlo 14.08.2017

Zápisky protivného hosta

Japonsko-české párování Nymburský podnik Sushi 4 You o sobě dával vědět dlouho dopředu, a tak když před pár týdny konečně otevřel, Gourmetguru se... více
Jídlo 11.08.2017
ego!

Překvapení ve dvoře: Výjimečný švýcarský bílý merlot chutná svěže a voní po broskvích

Ze dvora na periferii se vyklube restaurace z... více
Jídlo 11.08.2017
Můj styl

Utrácím jen za brýle, říká režisér Radim Špaček

Vždycky upřednostňoval pohodlí před módou. Jediné, na čem režisér ujíždí, jsou barevné brýle a... více
Můj styl 15.08.2017

Moje čtení: herečka Tereza Brodská

Tereza Brodská zkouší novou divadelní hru a přitom, věřte nevěřte, studuje knihy o myslivectví. více
Knihy 11.08.2017
Pracovní oběd

Jak obout mileniály: Pro mladou generaci jsme vyrobili americké tenisky, říká marketingový ředitel Bati

"Když prodáváte boty, prodáváte z velké části... více
Páteční oběd 11.08.2017

Zápisky protivného hosta

Toustové variace Naše Toustárna, jak zní název bistra s pekárnou v pražských Holešovicích, oslaví v září druhé narozeniny. Gourmetguru zde nenarazil... více
Jídlo 04.08.2017
ego!

Je ve mně trochu Bati, říká milovnice rybích pokrmů a právnička Alice Kubíčková

Alice Kubíčková se do advokacie snaží vnést více lidskosti. "Nejsem právnička, která kráčí přes... více
Páteční oběd 04.08.2017
ego!

Křupavá pochoutka faraonů: Falafel lze připravit luxusně i jako fastfood. Skvěle se hodí do burgeru

Kdo by někdy nezkoušel karbanátky z luštěnin.... více
Jídlo 28.07.2017

Zápisky protivného hosta

Finestra v novém Skupina La Collezione italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho zastřešuje pět bister a obchůdků s delikatesami, jež spojuje název La... více
Jídlo 28.07.2017
ego!

Brazilská noc s červeným vínem: Rubínové Teroldego Intenso připomene léto v Jiží Americe

Na jihu Brazílie leží stovky vinic, mnohé s... více
Jídlo 28.07.2017
Můj styl

V divadle hrají hlavní roli boty, říká Jiří Langmajer. Jeho nejmilejším oblekem je neopren

Herec Jiří Langmajer nosí hlavně trika, džíny,... více
Můj styl 02.08.2017
  Celkem nalezeno: 1159.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama