reklama

Téma: víno

Příslib z Chile: Rulandské modré Leyda Reserva 2012 chutná po listí, medu i skořici

Když lehce poučený pijan vína slyší "Chile", není... více
Jídlo 13:36

TOP vinařským cílem roku 2017 je Salon vín

Vítězem soutěže o nejpopulárnější TOP vinařský cíl se pro rok 2017 stal Salon vín České republiky. Rozhodlo o tom hlasování veřejnosti, příznivci... více
Ego 15.10.2017

Chuť na jednu noc: Gastronomické pop-upy se objevují nečekaně, hosté je hledají i pomocí šifer

Objeví se a zase zmizí. Kdy a kde, do poslední... více
Téma 13.10.2017

Vyznáte se v označení sektů? Poradíme, jak vybrat ten správný

Existuje spousta druhů sektů pro různé příležitosti. Jak se v nich ale vyznat a podle čeho vybírat?... více
Jídlo a pití 16.10.2017

Přímočará magie. Čistý Merlot Petit Enira 2012 nabízí aroma zralých černých bobulí

V Bulharsku se specializují na červené víno a umí ho opravdu dobře. Navštívili jsme vinařství ve... více
Jídlo 09.10.2017

Češi a Slováci vypijí nejvíc Metaxy na světě. Pomáhají tím značce z problémů doma v Řecku

Metaxa se míchá ze sladkého vína, vinné pálenky a... více
Zpravodajství 01.10.2017
ego!

Novozélandský Sauvignon Blanc s nádechem divoké rukoly nabídne snový výlet k protinožcům

Novozélandský Sauvignon Blanc je jedno z vín, jež... více
Jídlo 24.09.2017
ego!

Stormhoek Chardonnay 2016 zaujme chutí žlutých melounů a pálivé hořčice. Vinětu si nakreslíte sami

K lahvi zavařené do fólie je přidaný malý fix.... více
Jídlo 08.09.2017

Víno, šunka i kaštany provoní na podzim Jižní Tyrolsko. Cyklistům se zcela otevře horská cesta

Severoitalská provincie Jižní Tyrolsko nabízí... více
Cestování 05.09.2017

Hra pro všechny smysly: Jak uvést šumivé víno do harmonie s jídlem

U sektu i u jídel se projevuje vždy několik aromat. Ta, která jsou dominantní, cítíme na jazyku při... více
Jídlo a pití 31.08.2017

Realitní magnát Soural si splní sen, postaví vlastní vinařství na Moravě

Vlastník developerské společnosti Trigema Marcel Soural chce otevřít vlastní vinařství. Soural by... více
Byznys 29.08.2017
ego!

Příjemné holandské víno: Pinot gris povzbuzuje k dlouhému, lenošivému popíjení

Holandská vína neohromí množstvím, mají však dlouhou a zajímavou historii. V Maastrichtu jsme si... více
Jídlo 27.08.2017
ego!

"Tohle víno jsem celý já," říká mladý vinař Tomáš Osička o svých "diamantech" z pražské Troji

Kdyby za kopcem nevykukovaly bohnické paneláky a... více
Portrét 27.08.2017

Čtrnáctý ročník soutěže Vinař roku vyhrálo vinařství Spielberg

Vítězem soutěže Vinařství roku se stalo vinařství Spielberg. Na druhé pozici se umístilo Nové... více
Byznys 25.08.2017
ego!

Překvapení ve dvoře: Výjimečný švýcarský bílý merlot chutná svěže a voní po broskvích

Ze dvora na periferii se vyklube restaurace z... více
Jídlo 11.08.2017
ego!

Brazilská noc s červeným vínem: Rubínové Teroldego Intenso připomene léto v Jiží Americe

Na jihu Brazílie leží stovky vinic, mnohé s... více
Jídlo 28.07.2017

Global Wines míří do Brna s novou prodejnou. Habánské sklepy se v létě otevírají veřejnosti

Dovozce a distributor vín Global Wines otevřel... více
Jídlo a pití 26.07.2017

Francouzské vinice vážně poškodily jarní mrazy a krupobití. Vína bude málo, ale bude kvalitnější

Francouzské vinice vážně poškodily jarní mrazíky... více
Události 26.07.2017

Růžové víno je ideální pro letní osvěžení. Co jste o něm ale nevěděli?

Vzniká smícháním bílého s červeným, vyrábí se z růžových odrůd, je těžší než bílé... Mýtů o růžovém... více
Jídlo a pití 20.07.2017
ego!

Dolnorakouský Grüner Veltliner Smaragd nabízí harmonickou chuť i vůni meruněk a broskví

Vydali jsme se do klasického rakouského... více
Jídlo 14.07.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Francouzský trh oslaví desáté narozeniny, na Kampu přiveze vína i neobvyklé maso

Tradiční festival Francouzský trh se letos... více
Jídlo a pití 11.07.2017
Top vinařský cíl

Moravský konzervatismus mizí. Vznikají moderní vinařské domy, říká specialista na vinařskou architekturu

Ruiny bývalých zemědělských družstev mají z... více
Jídlo a pití 27.06.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Rozlehlý vinohrad a rybí překvapení nad Prahou

Restaurace a vinařství Salabka sídlí na úpatí kopce v pražské Troji. Součástí podniku je největší... více
Jídlo a pití 26.06.2017
ego!

Nóbl, ale nakyslý večer v San Francisku: Rýnský ryzlink z Wachau zklamal

Rýnský ryzlink v "ráži" Smaragd z rakouského Wachau od vinaře Pichlera byl plný zlatých paprsků a... více
Jídlo 27.06.2017
Top vinařský cíl

Díky přírodním vínům lépe oceníte kvalitu, říká lektor Vinařského institutu Martin Procházka

Martin Procházka je oblíbený lektor Vinařského... více
Jídlo a pití 22.06.2017
Top vinařský cíl

Šlechtění nových odrůd je hra v loterii, říká vinařský odborník a otec Cabernetu Moravia Lubomír Glos

Jednou z nejvýraznějších osobností domácí vinné... více
Jídlo a pití 20.06.2017
Top vinařský cíl

Brno v kultuře vína zaostává. Pražané jsou v ní zběhlejší, říká odborník na vinařskou turistiku

Stojí za Festivalem otevřených sklepů nebo... více
Jídlo a pití 15.06.2017
ego!

Na skok ve švédské kantýně: Bílé Bourgogne Vézelay chutná po citronové trávě

"Nejlepší oběd ve Švédsku" si dáte v kantýně na pobřeží Malmö. K pití dostanete na výběr vodu a dvě... více
Jídlo 09.06.2017

Prodej žvýkaček stoupá, značí to, že Češi se dostávají z krize. Ve špatných časech vyměňují pivo za víno, ukázala data

Momentálně si Češi žijí tak dobře, že 93 procent... více
Byznys 05.06.2017

Ve víně je pravda?

Byznys s vínem má problém. Jmenuje se technologie. Ty výrobu kvalitního vína výrazně usnadnily a zrychlily. Není v tom žádná "chemie", tedy v tom... více
Notebook miloše čermáka 04.06.2017

Přehled gastronomických festivalů: Kam zajít v druhé polovině června?

Sezona gastronomických festivalů je v plném proudu. Kam se v Česku vydat v druhé polovině června?... více
Jídlo a pití 14.06.2017
ego!

Profesorský pinot: Oregonský Rainstorm 2013 vás naladí na slavnostní notu

Rulandské modré neboli pinot noir je odrůda, kterou proslavilo Burgundsko. Jinde se mu příliš... více
Jídlo 28.05.2017

Škody na vinicích po mrazech budou i letos přes miliardu. Cena hroznů se podle odhadů vyšplhá na 20 korun za kilo

Na 1,2 miliardy korun se vyšplhaly škody na... více
Byznys 18.05.2017

Řídil projekty Microsoftu, teď v USA obchoduje s moravským vínem. Na etikety dává Muchu

Někdejší manažer Microsoftu Noah Ullman nechal... více
Zpravodajství 18.05.2017
ego!

Červené pro začátek grilovací sezony: El Regreso Merlot se výborně hodí k masu

Když zmíníte Merlot před zkušenějším pijanem, asi trochu nakrabatí čelo. Je v tom ale trochu... více
Jídlo 12.05.2017

Mrazy na jižní Moravě zničily úrodu na vinohradech. Škoda se pohybuje ve stovkách milionů korun

Mrazy na vinohradech na jižní Moravě způsobily... více
Byznys 10.05.2017

Svěží jarní chutě a výběr z více než 200 druhů vín. Ochutnali jsme jarní menu v Restaurantu Ungelt

Luxusní Restaurant Ungelt v týnském dvoře vedle... více
Jídlo a pití 12.05.2017
ego!

Pinot Gris v Dolomitech: Víno se slámovými záblesky a chutí bystrou jako horský potok

Víno Trentino Pinot Grigio Dorigati se již pět... více
Jídlo 30.04.2017
ego!

Když se bublinky červenají: Podmanivý rubínový Bohemia Sekt se skvěle hodí k čokoládové pěně

Orosený červený Bohemia Sekt demi sec umí... více
Jídlo 13.04.2017
ego!

Víno, které připomíná léto: Chianti "Il Gufo" 2015 je příjemné červené s čerstvými záblesky malin

Il Gufo není typické vinařství, ale velká farma v... více
Jídlo 31.03.2017
ego!

Víno jako srdeční záležitost: Tavel 2015 má úchvatnou ohnivou barvu. Je ale překvapivě plochý

Francouzský Tavel je jedno z mála růžových vín,... více
Jídlo 17.03.2017

Vladimíra Mrázová přichází do Zámeckého Vinařství Bzenec a Vinařství Mikrosvín Mikulov

Po 14 letech úspěšné práce končí ve vinařství... více
Pro HR manažery 09.03.2017
ego!

Víno Divý Ryšák 2015 je pro fajnšmekry. Na jazyku je nevycválané a mírně lechtavé

Ryšák je staré označení pro růžovky vyrobené ze směsi hroznů. V tomto případě dvanácti různých... více
Jídlo 03.03.2017

Zdeněk Fibich, špičkový enolog, hlídá kvalitu vinic, hroznů a vína Vinařství Mutěnice a Vinařství NEOKLAS Šardice

Strmý růst poptávky po moravských vínech stojí za... více
Pro HR manažery 02.03.2017
ego!

Divoký Kohout: Víno surové chuti, které rostlo i zrálo nespoutaně

Původně Cuvée Oldschool 2011 je dnes obrandované jménem brněnského podniku Kohout na víně. Byť se... více
Jídlo 17.02.2017
ego!

Losos se dá připravit stokrát jinak: Zkuste ho netradičně s červeným vínem

Má málo kostí a připravíme ho raz dva. Skvělý je syrový, uzený, z grilu, trouby i pánve. Co však... více
Jídlo 17.02.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Sommeliéři na Jatkách slibují čtrnáct druhů přírodních vín. A zabijačkové maso

V úterý 21. února se uskuteční další ochutnávka... více
Jídlo a pití 17.02.2017

Dovádivý Němec. Víno Dürkheimer Riesling svítí teplým jarním sluncem

Dokonalost, pořádek a řád bývají vlastnostmi Němců. Jak je na tom německé víno? Od něj přece jen... více
Jídlo 03.02.2017
  Celkem nalezeno: 418.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama