Gourmetguru ví, že v Den sv. Patrika česká města poněkud zezelenají v duchu irské národní barvy a koná se velké veselí. A nejen v irských barech a pubech. Chcete‑li si oslavy, které letos ideálně připadají na pátek (17. března), pořádně užít v naší metropoli, můžete začít u Vltavy – v 15 hodin s irskými drinky na lodi Petra na náplavce.

V 17 hodin se můžete přesunout do Kina 64 U Hradeb, kde se nebudou jen promítat filmy. Ve hře budou i pop‑up Jameson bary a speciální pivo – Imperial Stout Beer, které zrálo v sudech po Jamesonu. V 18 hodin se už ale musíte rozhodnout: pokračovat v konzumaci hudby, irské zábavy a gastronomie můžete buď v multifunkčním prostoru Jatka 78, anebo na terase obchodního domu Kotva.

Chcete‑li si ovšem užít irský svátek více separé, můžete navštívit třeba Restaurant Hradčany Hotelu Savoy, v němž šéfkuchař Petr Patočka nabízí od pondělí 13. března až do pátečního svatého Patrika své „zelené menu“. Nechybí v něm brokolicový krém s mangoldovým válečkem, crème fraîche a bazalkou ani irské hovězí s brambory Grenaille a pepřovou omáčkou.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se