Nejbarevnější kuchařka

Vařila na Novém Zélandu, v Austrálii, ale i u Jamieho Olivera v Anglii. Procestovala Vietnam a teď kuchařka a cestovatelka Kamila Kamu Rundusová vydává svou autorskou prvotinu. Nejbarevnější kuchařka představí lidem exotický svět zahraniční gastronomie a přinese recepty na jihoamerická, asijská a další exotická jídla, ve kterých Kamu používá suroviny dostupné i v České republice. Knihu, kterou doprovází příběhy ze zahraničních toulek, vydá Kamila Rundusová i díky crowdfundingové kampani na Hithitu.

Kuchařka a blogerka Kamila Kamu Rundusová."Rozhodla jsem se, že psaní svých zážitků z cest po světě posunu na další úroveň a po roce sbírání materiálu se konečně vrhnu na vydání pořádné kuchařky plné barevných fotek lidí a jídel, ve které sepisuji recepty a tipy, kde suroviny sehnat, jak je zpracovat a jak si nejlépe pohrát s jejich chutěmi," říká Kamu

Ve svých receptech používá kafrové listy, asijskou skořici, tamarind nebo garam masalu. Vaří z nich Nem chua (vietnamské fermentované vepřové maso), naložený vietnamský česnek nebo třeba nakládané chilli habanero nasladko s kokosovou pastou.