V šumavské vesničce Kubova Huť, kde přímo pod horou Boubín stojí nejvýše položená železniční stanice v Čechách, najdete několik restaurací. Jejich majitelé se střídají a málokterá z nich má otevřeno denně, Gourmetguru proto s potěšením zaznamenal, že se tu začátkem května otevřel zrekonstruovaný hotel s restaurací Kristian. Stojí jen pár metrů od východiště turistických i cyklistických cest do okolní přírody.

V přízemí hotelu se Gourmetguru usadil do dřevem obložené restaurace a poté, co se pokochal výhledem na Boubín skrz prosklenou stěnu, nahlédl do kuchyně, která je otevřená. Pár stolů zabrala skupina německých turistů, o kus dál seděli cyklisti. Svého jídelního lístku se hned dočkal i Gourmetguru. Nabízená jídla byla převážně masová – objevila se mezi nimi čtvrtka pečené kachny, uzená roštěná, steak z hovězí svíčkové nebo daňčí medailonky. Nechyběly ale ani zeleninové saláty.

Zabijačkový guláš v restauraci Hotelu Kristian.Gourmetguru si z nabídky vybral zabijačkový guláš. Poctivý pokrm korunovalo velké množství nahrubo nakrájené cibule a k zakousnutí dostal Gourmetguru čtyři křupavé topinky na bylinkovém oleji. K tomu si objednal polotmavý ležák Klostermann ze strakonického pivovaru.

Když mu trochu slehlo, vyzkoušel ještě rumpsteak s omáčkou z červených fazolí a kukuřice. Jako přílohu k němu dostal opečený brambor. Plátky masa si nechal Gourmetguru středně propéct a šťavnaté maso z hovězí květové špičky se jen rozplývalo. Brambory měly tmavou kůrku a dobře propečený střed, fazolová omáčka přidala lehkou pikantnost.