The Wall

Přijít do Café de Paris je jako přijet do Paříže. Na tom se nic nezměnilo, ani když francouzské bistro změnilo adresu a z Maltézského náměstí se 1. května přesunulo na náměstí Velkopřevorské. Styl a design podniku majitelé zachovali, stejně jako menu.

Hlavním pilířem nabídky zůstává omáčka Café de Paris připravovaná podle ženevského receptu z 37 ingrediencí, základ tvoří máslo a byliny. Sezonnímu menu momentálně vládne supreme z kukuřičného kuřete s konfitovanou zeleninou, v nabídce je také telecí tatarák s lanýži nebo ceviche z mořských ryb s avokádem a citrusy.

Novinkou je v Café de Paris bistro s nabídkou klasických zákusků, dortů, cheesecaku, cookies a brownies. Bistro zatím funguje ve zkušebním provozu. Gourmetguru zjistil, že připravovaná druhá místnost bude vymalována ve stylu graffiti, aby odkazovala k blízké Lennonově zdi – samotné bistro se jmenuje The Wall. "Na turisty tohle spojení ale zatím moc nefunguje," říká šéfkuchař Tomáš Leibich. Doplňuje, že podnik se bude dál zaměřovat na to, aby si udržel stálé zákazníky, kteří se do Café de Paris rádi vracejí. "Máme v plánu připravit v prostoru bistra také příjemný večerní bar," přiblížil manažer restaurace Lukáš Hájek. Zatím je otevřeno do deseti hodin.

Novým šéfkuchařem brněnského Pavillonu je Dulanský

Brněnský restaurant Pavillon slaví pět let svého fungování v budově bývalé Zemanovy kavárny. Na přelomu srpna a září se také v podniku uvedl nový kuchař Ondřej Dulanský, jenž nahrazuje Jana Kaplana. Mladý ambiciózní kuchař Dulanský získával zkušenosti v olomouckém Entrée Restaurantu, předtím působil v brněnských podnicích Koishi a Castellana. "Chci se zaměřovat na tradiční, důvěrně známé české chutě," říká nový šéfkuchař.