Gourmetguru si nemohl nechat ujít návštěvu zrekonstruované legendární pražské cukrárny Myšák. Ačkoliv se do podniku ve Vodičkově ulici vydal hned časně z rána, aby zde posnídal, spěchat nemusel, snídani tu totiž podávají po celý den.

Pohár myšák: tři kopečky vanilkové zmrzliny, griliáš a kávový karamel.Nyní vlastní cukrárnu skupina Koh-i-noor, pronajala ji ovšem společnosti Ambiente Tomáše Karpíška. Už při pohledu na luxusní skleněné lustry a stylové uniformy personálu, navržené do detailu tak, aby dokonale zapadly do reinstalované prvorepublikové atmosféry, člověka napadne, že to všechno nestálo málo a že na tom provozovatelům asi hodně záleželo. Gourmetguru si nemohl nevšimnout, jak se některým hostům při příchodu objevoval na tváři němý úžas.

Ten se jim pak tu a tam znovu vracel při pohledu do menu s cenami. Minulý týden je měla cukrárna v rámci zkušebního modu snížené, nyní už však jede naplno. Nabídka je "původní", vycházející z české tradice, ceny nové, Karpíškovy. Průměrně velký klasický chlebíček se šunkou a bramborovým salátem vyjde na 58 korun, sacher dort na 126 korun a větrník stojí symetrických 88 korun. 

A proslulý karamelový pohár, na který se do cukrárny přece odjakživa chodilo? Tedy až poté, co syn zakladatele podniku tuhle specialitu vymyslel. Ano, je tu, takový, jaký má být – s vanilkovou zmrzlinou, griliášem, karamelem, kávou a šlehačkou. Můžete si ho dopřát za 158 korun.

Nabídka chlebíčků v cukrárně Myšák.Nabídka dezertů v cukrárně Myšák