Téma: Recept

Bůček s melounem? Pecka!

Vypečený bok z mladého selete ještě ladí s jarem, ale šťavnatý vodní meloun již vítá léto. Překvapivá kombinace surovin ve svěžím sezonním...
22. 5. 2020 ▪ 3 min. čtení

Bříško za syrova

Hovězí tatarák je klasika. Většinou jej děláme ze svíčkové, ale skvělý je také z bříška. Respektive ze spodní části pupku zvané flank. Je...
7. 5. 2020 ▪ 3 min. čtení

Těstovinová ouška v barvách jara

Jsou rychle hotové, populární a skvělé, ne každý si však troufá na domácí přípravu. Těstoviny, to je čirá radost. Zvlášť ty čerstvé. Přitom není...
24. 4. 2020 ▪ 3 min. čtení

Velikonoční pečínka

Slavnostní oběd by měl stát za to, ať už si dopřejete kuře, králíka nebo třeba kůzle. Jehněčí kotleta je ovšem královnou jarních mas. Šťavnatá,...
9. 4. 2020 ▪ 4 min. čtení

Kynutá pilulka dobré nálady

S vanilkovým krémem, se šodó, nebo "opilé"? Poctivé dukátové buchtičky vám určitě zvednou náladu. Milují je dospělí i děti, jejich výroba má...
27. 3. 2020 ▪ 3 min. čtení

Naše chutě jsou pořád barbarské

"V jednoduchosti je velká síla," říká šéfkuchař pražské restaurace Benjamin Pavol Pavlík. Inspiraci už pár let hledá ve Skandinávii, odkud si...
8. 6. 2018 ▪ 8 min. čtení