Po zrekonstruovaném bistru Premier Mercato objevil Gourmetguru v pražském Karlíně další nový italský podnik. Na Italian Bakery v Křižíkově ulici narazil náhodou – podnik, který je podle své manažerky v provozu tři měsíce, žádnou velkou propagaci zatím nemá.

Podnik Italian Bakery je doma v italské Monze. Městečko v regionu Lombardie je známé výrobou sýrů Gorgonzola či Grana Padano, produkují se tu také vína Lugana nebo Garda. Teď si majitelé pro novou pobočku Italian Bakery vybrali Prahu. U jedné pekárny ale prý skončit nehodlají, jak prozradila paní manažerka, v plánu mají otevřít v Praze dvě až tři.

V Italian Bakery pracuje italská pekařka, odbornice na pizzu i cukrářka. "Také mouku vozíme z Itálie," prozradila Gourmetguruovi manažerka podniku. Přestože pekárna je v podniku zastoupena z největší části, přidružena je také malá restaurace, a Gourmetguru sem proto zašel na polední menu.

Zvolil linguine alla carbonara, výtečně připravené podlouhlé těstoviny podobné špagetám, ale širší a tenčí. Nebyly sice domácí, ale byly dovezené z Itálie, a tedy připravené z tvrdé pšenice, která zaručuje konzistenci "al dente". Na výběr byly ještě spaghetti aglio & olio a gnocchi quattro formaggi. K pití si dal Gourmetguru v předletním počasí domácí limonádu – doporučit může pomerančovou i okurkovou s kousky čerstvého ovoce, respektive oloupané zeleniny. Gourmetguru také velmi ocenil přátelskou atmosféru, kterou servírky po celou dobu jeho návštěvy vytvářely.

Základní menu s kávou a vodou si v Italian Bakery dáte za 189 korun, což je cena mírně vyšší, ale kvalitě a zážitku odpovídající. V nabídce se vždy objevuje také jedna dražší položka, tentokrát jí byly calamari alla griglia, za něž dáte dohromady s kávou a vodou 229 korun.Italian Bakery v pražském Karlíně.

Italian Bakery v pražském Karlíně.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.