Na salaši Oberegger Alm dostanete skvělé špekové knedlíky, v horské útulně Comici grilovaného humra, na chatě Jimmy pečená žebra s vodnicí a jihotyrolskými jablky a v restauraci St. Hubertus zimní risotto s oříškovým máslem, kdoulemi, pěnou z květáku a plátky černých lanýžů.

Tento krátký výčet ani vzdáleně nespostihne, co všechno mohou vaše chuťové buňky v Jižních Tyrolích zažít. "Razítko" výjimečnosti dává tomuto regionu i gurmetský bedekr Michelin. "Máme tu sedmnáct ohvězdičkovaných restaurací, tři z toho, včetně té naší, mají dokonce po dvou hvězdičkách," vítal mě první večer v Jižních Tyrolích Norbert Niederkofler, šéfkuchař restaurace St. Hubertus v městečku Badia.

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se