Snad i kvůli jisté podobě se zkratkou pařížského letiště Charles de Gaulle (CDG) se někdy restauraci Cafe de Paris na Maltézském náměstí v Praze říká CDP. Přijít do Cafe de Paris totiž skutečně znamená přistát v Paříži - rodinný podnik.

Stručný výběr sezonních jídel a vyhlášená specialita podniku - roštěnec v omáčce podle tajné receptury. Jakkoliv je restaurace ukryta ve stinném rožku poloviční proluky, dveře se v Cafe de Paris netrhnou v zimě v létě. Není tedy s podivem, že se úspěšný koncept rozhodl vyzkoušet i někdo další.

Bistro Au Petite Prince před nějakou dobou otevřelo na protější straně náměstí. Tím, jak je situováno, má větší předpoklady k úspěchu. Rohové prostory na turisticky exponovaném místě, poměrně velká zahrádka... Umístění je však jedinou disciplínou, z níž Au Petit Prince ve srovnání s Cafe de Paris vychází vítězně.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se