Z hadů má většina obyvatel západního světa strach. Neplatí to ale pro lidi žijící už po staletí na pouštích jihozápadní Ameriky. Ti zjistili, že se z chřestýše dá připravit opravdu gurmetská pochoutka.

Farmáři na jihozápadě Spojených států chřestýše západního (Crotalus atrox) nakonec do svého jídelníčku zařadili maso z chřestýše pod pojem „lehce exotická jídla“. Tento druh chřestýše je poměrně robustní a masitý. Po stažení z kůže maso téměř zůstává na kostře. Oddělit se z ní dá po teplené úpravě, kdy se dá od kostí snáze odloupnout. Obvykle ho ale dostanete na talíř s množstvím kostí připomínajících ostré špendlíky.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se