Kdo si filtrovanou kávu pamatuje jako nápoj, který se tak dlouho ohříval na plotýnce překapávače, až se dopracoval k chuti i konzistenci dehtu, toho to možná překvapí. Ale když si chce kávový gurmet vychutnat všechny nuance opravdu výběrové kávy, zvolí právě filtrovanou. A podle situace a osobních preferencí k tomu přiřadí některý ze způsobů, jak kávu filtrovanou připravit.

Podle baristy Zdeňka Smrčky z projektu Piccolo neexistuje! je to předsudek, který zavírá dveře k trochu jiné kávě: „Vztah mezi espressem a filtrovanou kávou se dá přirovnat ke vztahu brandy a vína. U espressa si vychutnám rychlý a koncentrovaný zážitek, mělo by se vypít rychle, na dva hlty, filtrované kávy jsou o vychutnávání si šálku. Mám ji spojenou s oddychem, relaxem.“

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se