Z nabídky

Telecí brzlík s růžičkovou kapustou, brambory boulagére a pěnou z pastiňáku  390 korun

Máslová dýně s červenou řepou, kozím sýrem a makadamovými ořechy   290 korun

Jeseter s černou čočkou   480 korun

Tip

Nezapomenutelný romantický zážitek nabízí čtyřchodová degustační večeře ve dvou v astronomické věži s panoramatickým výhledem na Prahu.

K hlavním přednostem šéfkuchaře Marka Fichtnera, který se v loňském roce proslavil jako jeden z porotců gastronomické show Masterchef, patří nejen dokonalé promýšlení moderních chuťových kombinací, ale zároveň také špičková prezentace pokrmů.

Magická hra chutí

Šéfkuchař Augustinu nechce své hosty překvapovat ani šokovat, naopak preferuje konzervativní pojetí gastronomie s maximálním důrazem na vizuální a především chuťovou působivost pokrmů. Jako příklad poslouží nádherně prezentované mušle svatého Jakuba, obalené do krusty z pancetty, která podpoří jemnou chuť masa, a doprovázené lahodnou omáčkou z fava fazolí a čočkou belugou. Všechny chutě spolu krásně souznějí a současně podpoří delikátní chuť oblíbeného mlže. Krásně zvládnutá je také šťavnatá křepelka v moderní kombinaci s topinambury a hroznovým vínem.

Nejlepší brzlík v Praze

Za jednoznačného vítěze předkrmů ovšem musíme vyhlásit dokonalý telecí brzlík, s nezvykle pevnou strukturou masa a typickou rafinovanou chutí. I zde mu sekunduje vzorný, v tomto případě spíše rustikální doprovod v podobě křupavé růžičkové kapusty, pečených bramborových plátků a pěny z pastiňáku. Zatím jsme lepší brzlík v Praze neobjevili. Z hlavních jídel doporučíme opět rustikálnější podobu kýty z divočáka, s výraznou chutí zvěřiny, kterou na talíři doprovází bramborové pyré dochucené výtečnou podzimní houbou stročkem a grilovanou červenou cibulí. Naopak moderní francouzskou kuchyni zastupuje duo holubího masa v podobě pečeného prsa a krokety z holubích stehen, ozdobené hutnou omáčkou z granátových jablek, s pomerančovým pyré a bramborovými chipsy.

Do sklepa na pivo

Sezonní pokrmy se mění každé tři týdny, klasické menu se proměňuje čtyřikrát do roka. Jenom doplňme, že pražský hotel Augustine se nedávno stal součástí prestižní skupiny The Luxury Collection. Vedle samotné restaurace mohou hosté navštívit také působivý bar umístěný v prostoru původního klášterního refektáře a v dohledné době snad také obnovenou svatotomášskou pivnici umístěnou ve sklepních prostorech původního klášterního pivovaru. Malostranský klášter augustiniánů, který založil Václav II., začal vařit slavné černé pivo již v roce 1352 a později zde fungovala oblíbená hospoda U svatého Tomáše. V současné době připravuje speciální pivo pro Augustine Restaurant prestižní pivovar Matuška.