Gourmetguru si dobře vzpomíná na vyhlášené lahůdkářství na Národní třídě v centru Prahy, kde se podnikatel Jan Paukert proslavil chlebíčky už za první republiky (to ví Gourmetguru samozřejmě jen z doslechu, ne z osobní zkušenosti). Podnik, kam se chodily občerstvit slavné osobnosti jako Lída Baarová či Jan Werich, už sice neexistuje, stoletou tradici se však nyní pokouší obnovit bistro na Rohanském nábřeží.

Bistro Jan Paukert objevil Gourmetguru na frekventované třídě plné kancelářských a byznysových center. Moderním interiérem oslovuje podnik lidi z blízkých kanceláří a zároveň pojí současnost s dobou Paukertovy největší slávy: masivní dubové lamely na zdech, stropě i v prostoru odkazují k liniím v tradičním logu značky.

Kromě lahůdek v Bistru Jan Paukert připravují domácí pečivo a teplé pokrmy. Uzeniny nakupují v pražském řeznictví Hudera a syn, o mléčné výrobky se stará Kozí farma Krasolesí z Pelhřimovska. Ta dodává sýry například i do michelinské restaurace Field.

image1

K snídani si Gourmetguru z variací vajec na všechny způsoby vybral omeletu se žampiony a zeleninou, ke které dostal do košíku také několik kousků chleba. Takhle vydatnou snídani už dlouho nepamatuje.

Na malém tabletu zabudovaném ve stolku si přečetl ranní zprávy nad šálkem italské kávy Danesi. Tu na počátku minulého století začal v italském Římě připravovat znalec kávy a kavárník Alfredo Danesi a od té doby se rozšířila do více než šedesáti světových zemí. Pravé cappuccino by mělo mít asi krémovitější pěnu, než jakou dostal, Gourmetguru to ale přičítá ranní vytíženosti baristů.

Po deváté hodině se podnik začíná hodně plnit, a pokud se sem vydáte na oběd, Gourmetguru doporučuje si místo předem rezervovat.