Ať už máte jakkoliv zdrženlivý vztah k nakupování šperků a obrovských pugétů kvůli společenskému tlaku, který kolem 14. února každoročně nastane, zkuste vzít Valentýna jako příležitost zajít si do restaurace na speciální menu. Čeští šéfkuchaři se činili a vymysleli gastronomické kreace, které si jindy než ve dnech kolem svátku zamilovaných v restauracích nedáte. Kam na valentýnské jídlo zajít?

Snídaně

Pokud se necítíte na opulentní večeři při svíčkách v luxusní restauraci, pozvěte svou partnerku nebo partnera na bohatou snídani.

Bistro proti proudu: Bohémský Valentýn

Březinova 22/471, Praha 8 – Karlín 

Podnik Bistro proti proudu, který v Karlíně otevřel před téměř dvěma lety, na konci loňského roku ocenil úspěšný světový internetový magazín Designboom za originální interiér spojující motivy elektrického proudu a jeho přenosu, který navrhli architekti z ateliérů Modulora a Mimosa. Elektrický proud je reminiscencí na Františka Křižíka, který v Karlíně, kde podnik sídlí, vybudoval svou první továrnu.

Šéfkuchař Ivo Koudelka sází na bohaté sendviče, ze zkušenosti doporučujeme BLAT se slaninou, avokádem, rajčaty a bazalkovou majonézou. Dáte si tu ale i skvělé domácí pomazánky, sázená vejce nebo třeba chia pudink. Na Valentýna budou v bistru podávat bohatou snídani – přímo bohémskou, jak ji sami nazývají.