Zmrzlinářství Creme de la Creme kreativního majitele Jana Hochsteigera v pražské Husově ulici úspěšně funguje už téměř dva roky. Gourmetguru si tu čas od času dopřává řemeslnou zmrzlinu, tedy domácí, bez chemických přísad, nasladko i naslano. Na podzim a v zimě si tu velmi oblíbil slanou arašídovou zmrzlinu s pistáciovým posypem a dezert z čokoládové zmrzliny s pepřem a pomeranči.

Gourmetguru vyzvídal, jaké novinky inovativní majitel Creme de la Creme připravuje pro letošek. Bude jich prý několik – Hochsteiger, který na podzim sbíral zkušenosti v italské zmrzlinářské manufaktuře Carpigiani, v roce 2017 představí nové druhy veganských neovocných zmrzlin. Těmi se proslavil v minulém roce – "smetanové" zmrzliny připravené bez vajec a bez mléka z pultů mizely velmi rychle. Nejvíce se však Gourmetguru těší na zmrzlinu, která bude slazená jen přírodními ovocnými cukry a bude prý výrazně méně sladká a tučná, než je u zmrzlin obvyklé. Takovou pochoutku si nechá líbit.

"Pan Zmrzlinka", jak majiteli Janu Hochsteigerovi přezdívají zákazníci, vymýšlí nové kornoutkové i dezertní zmrzlinové variace po celý rok. Jeho gelaterie Creme de la Creme Gourmetgurua zaujala, když se v roce 2016 stala vítězem soutěže pražského Ice Cream Festivalu. Porazila konkurenci z Česka, Slovenska a Polska. Hochsteigerovu sladkou a sladko-slanou zmrzlinu si dáte také ve špičkových pražských restauracích, například ze sítě Ambiente (Pizza Nuova, Pasta Fresca, Eska, Café Savoy) nebo v Buddha Baru, Asian Templu či La Casa Argentina.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.