Co Pražanům možná uniklo při cestách kolem Štefánikova mostu, ale Gourmetguruovi nikoliv, je nová loď modrobílé barvy, která se zabydlela v kotvišti pod mostem. Na boku má nápis Pivovar a od čtvrtka 9. března se otevírá veřejnosti.

Ke svému překvapení Gourmetguru zjistil, že přímo na palubě je vskutku ukrytý celý minipivovar. Tím si prý podnikatel Vojtěch Ryvola, kterému loď patří a jenž stojí také za pivovarem v děčínském nákupním centru, splnil klukovský sen.

Pivovar na Vltavě, ve kterém nechybí šrotovník na slad ani čtyři kvasné kádě, se nachází na dvou lodních palubách. Jakmile se pivo uvaří, putuje do jednoho z šestnácti nerezových tanků a odtud přímo na bar.

Gourmetguru vypátral, že na čepu budou tři stálá piva: hořká desetistupňová Legie, světlý ležák Republika s dvanácti stupni a nakonec tmavá a ještě o stupínek silnější Monarchie, která údajně chutná po praženém sladu a kávě. "Vznešenou" trojici pravidelně doplní pivní speciály – třeba irské stouty či až 34stupňový Titanic, který má být nejsilnějším pivem v Česku.

Loď Pivovar

"Pivo plánujeme vařit čtyřikrát až pětkrát týdně," řekl Gourmetguruovi majitel podniku, který doufá, že loď přiláká především pověstné české štamgasty. Také kvůli nim se snažil vytvořit typickou atmosféru české hospody, ve které si hosté mohou po vydatném obědě dokonce odpočinout na lůžku a kochat se vyhlídkou na Pražský hrad.

Talíře zaplní staročeské speciality, uzené pochoutky z místní udírny a na jídelním listku je také jedna specialita, nakládaný karbanátek. Gourmetguru se také těší, až v létě vyrazí na grilovací večer a ochutná Titanic. Snad nebude mít pivovarská loď podobný osud!

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.