Restaurace Aldente trattoria e vineria italiana funguje ve staroměstské Vězeňské ulici od roku 2003. Gourmetguru se usadil do prostorného sklepení s prosklenou vinotékou, z níž zvolil prosecco, a pak už přišel na řadu předkrm v podobě skvělého caprese netradičně doplněného pomerančovo-medovým dresinkem. Ten se k mozzarele a rajčatům Kumato překvapivě skvěle hodí.

Sušená květová špička Picanha v bylinkách s nakládanými houbami portobello, která přišla vzápětí, nadchne sladěnou chuťovou kombinací. Ve studené paprikové polévce překvapí ananas, jemuž však Gourmetguru brzy přišel na chuť.

Také osvěžující míchaný salát s kantaloupským melounem a fíkem obsahoval překvapivou složku – jahody. Ty se dohromady s fíky v ústech rozplývaly a salátové listy jejich sladkou šťavnatost skvěle zvýraznily.

Míchaný salát také podpořil chuť na těstoviny. Gourmetguru ochutnal pansotti plněné sušenými rajčaty a mozzarellou. Přelité byly lehkou červenou omáčkou z aromatických rajčat San Marzano s bohatou nasládlou chutí. A jaké těstoviny jsou v trattorii nejoblíbenější? "Naši zákazníci se už tři roky vracejí na těstoviny tagliatelle s hříbky, sýrem taleggio a klobásou salsiccia. Dlouhodobě vedou na žebříčku nejprodávanějších jídel, před nimi už je jen tiramisu," upřesnil šéfkuchař Tomáš Kopecký.