Přesně před rokem jsme oslovili zkušené české šéfkuchaře, aby vytipovali své možné nástupce − mladé kuchařské naděje, které je zaujaly a jichž si z profesního hlediska váží. Pánové jako Štift, Kašpárek nebo Punčochář se tehdy do naší hry s nadšením zapojili, a když jsme v téhle malé anketě sečetli jejich hlasy, vyšlo z toho "osm nejlepších mladých kuchařů, které ještě neznáte". Protože se však gastronomická scéna neustále vyvíjí, rozhodli jsme se po roce experiment zopakovat.

Tentokrát se ho zúčastnilo 15 kuchařských es a jejich úkol byl opět jasný: prozradit trojici jmen současných gastronomických talentů do 35 let. Z rozmanité škály věku, stylu i oblasti působení tentokrát vzešlo sedm více či méně známých jmen.

Dnešní menu

O tom, že základ úspěchu tvoří v první řadě kvalitní čerstvé suroviny a některé kuchařské fígle lze okoukat v "babiččině kuchyni", jsme už slyšeli dost. Proto jsme na mladé kuchaře "zaútočili" s otázkami, které možná nečekali.

Nyní je jasné, že komunitu těchto vycházejících hvězd spojuje potetovaná kůže, ostrý nůž neustále po ruce, zanedbávání snídaní a nejistota v sebehodnocení. "Je těžké se hodnotit. Na otázku, jaký jsem šéfkuchař, musí odpovědět můj tým," shodují se. A o kom že je vlastně řeč?

Pavel Býček, zástupce šéfkuchaře restaurace Alcron

Marek Šáda, šéfkuchař restaurací Bellevue a Mlýnec

Ondřej Koráb, šéfkuchař restaurace The Luxury Mark Hotel

Lukáš Želechovský, šéfkuchař restaurace Buddha Bar

Jan Kvasnička, šéfkuchař restaurace La Gare

Přemek Forejt, šéfkuchař restaurace Entrée

Patrik Bečvář, šéfkuchař restaurace Selský dvůr