Během jízdy z moravských Pasohlávek Gourmetguruovi vyhládlo, dálnici D1 se však raději vyhnul a vydal se na cestu okolními vesničkami. V osadě Hostěrádky ležící přibližně 10 kilometrů za Znojmem ho zaujal velký statek s nápisem Ranč 1/38, restaurace spojená s penzionem.

Ačkoli byly skoro čtyři odpoledne, obsluha Gourmetguruovi ochotně nabídla hotová jídla, která místní kuchyně připravuje po celý den. Gourmetguru si vybral boršč a jako hlavní jídlo smažený květák s vařeným bramborem a mezitím si prohlížel útulný interiér plný trochu nesourodého starého nábytku, dekorací z nářadí, mlýnků a keramiky.

19858622 10211536217298861 208817950 n

Jídlo přinesl číšník na stůl téměř okamžitě. Polévka byla hutná, poctivá a horká. Brambory z hlavního chodu byly vařené ve slupce, takže si zachovaly svoji chuť, a květák byl zjevně čerstvě osmažený. Někteří šéfkuchaři zeleninovou oblohu na talíři neuznávají, Gourmetguruovi nevadí, ocenil by ji ale nápaditější. Tatarská omáčka v sáčku byla vyloženě přešlapem.

Kdyby Gourmetguru tolik nepospíchal domů, ze zvědavosti by využil možnosti prohlédnout si připojené muzeum zemědělské a potravinářské techniky a snad i nezvyklou sbírku historických praček.19858618 10211536217218859 1381667324 n

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Napište mi na gourmetguru@ihned.cz.