Ambiciózní restaurace usazená v nádherném prostředí trojských vinic představila po loňském krátkém gastronomickém bezvládí nové menu zkušeného šéfkuchaře Petra Kunce. A sklízí potlesk na otevřené scéně.

Zkušený šéfkuchař, který působil dlouhé roky v prestižních michelinských restauracích na britských ostrovech, je známý svou kreativně pojatou kuchyní s důrazem na lokální a sezonní suroviny. A své filozofie se drží také v Salabce, jejíž tým posílil loni v létě.

Tip:

I mezi dezerty se skrývá překvapení, a sice krupicová kaše ve formě pěny, která doprovodí karamelizovaný banán a lesní ovoce.

Šneci z Olomouce

Po pár měsících "zkušebního" provozu připravil na konec března fungl nové menu, v němž se snaží využít tradiční české suroviny prezentované v moderní, fine diningové podobě ozdobené lehkými triky molekulární kuchyně.

Z předkrmů stojí za zmínku "tatarák" z uzeného sumce, kterého si šéfkuchař sám udí v místní udírně a servíruje ho v kombinaci s jablky a čínským zelím, díky čemuž převažují jemné a svěží tóny. Ještě lépe chutnají šneci z olomoucké farmy, jejichž křehké a lahodné maso doprovází kroupové rizoto s kořenovou zeleninou a lanýžovou pěnou.