Dlouhodobě nejlepší brněnská restaurace neztrácí nic ze svého lesku. V Koishi na vás čeká originální kuchyně Petra Fučíka, příjemné prostředí a skvělá kolekce vín.

V posledních týdnech jsme měli možnost navštívit tucet špičkových brněnských restaurací v rámci unikátní akce Gurmet Brno, která mapuje gastronomickou scénu moravské metropole. A výsledek jen potvrdil naše očekávání − přestože se objevila řada nových, zajímavých podniků, Koishi je stále nejlepší.

Tip:

Bez dezertu se z Koishi neodchází. Zkuste karamelový dortík nebo čokoládový mousse.

Sushi master

Designový podnik pod Špilberkem stále sází na vydařené souznění specialit z mořských i sladkovodních ryb v podání šéfkuchaře Petra Fučíka s prvotřídní nabídkou sushi, které připravuje zkušený japonský sushi master Noritada Saito. Přestože se Petr Fučík nebojí překvapivých kombinací chutí, textur i barev, nic na talíři není pouze na efekt, neboť veškeré jeho kompozice perfektně chuťově souzní. Už třeba jeden z předkrmů − mušle sv. Jakuba v kombinaci s lahodným pečeným selečím bokem, houbami shiitake a tamarindovým čatní − nabízí plejádu chuťových tónů od svěžích mušlí až po nadýchané "vepřové", to vše propojené humřím krémem a sladkokyselou tamarindovou linkou.