Le terroir v novém

V čele kuchyně francouzské restaurace Le terroir v pražské Vejvodově ulici stáli v minulosti třeba Jan Punčochář či Pavol Pavlík. V březnu se zdejším šéfkuchařem stal Francouz Thomas Venel, který předtím působil v podniku Soho na Podolském nábřeží. Kosmopolitní místo inspirované Manhattanem tak vyměnil za komornější atmosféru s nádechem moderní francouzské gastronomie.

"Největší specialitou v nové nabídce je degustační menu Tour de France ve dvou variantách: čtyřchodové a osmichodové. Host má možnost ochutnat speciality konkrétních francouzských regionů," prozradil Gourmetguruovi Alexandr Di Cintio, manažer Le terroir. Na jídelním lístku se tak objevují například bretaňské svatojakubské mušle, kachní prsa z oblasti Landes či šneci na způsob Cromesqui.

022

Středomoří na Národní třídě

Přípravy první pobočky světové restaurační sítě Vapiano vrcholí v obchodním centru Quadrio na Národní třídě. Gourmetguru zjistil, že restaurace by měla otevřít v červenci a hostům nabídne italskou kuchyni připravovanou přímo před jejich zraky.

Společnost Vapiano zahájila provoz v německém Hamburgu, kde před patnácti lety otevřela svou první pobočku. Dnes jich provozuje 180 v jednatřiceti zemích světa, Austrálii a Čínu nevyjímaje. "Snažíme se o uvolněnou atmosféru ve středomořském stylu. K přípravě těstovin, pizz, salátů a předkrmů však používáme ingredience nejvyšší kvality," ubezpečil Gourmetgurua Mario C. Bauer, člen představenstva společnosti Vapiano.

Středomořský styl podtrhují kromě jídla také dubové stoly, červené detaily, stoletý olivovník a zelená stěna s bylinkami. Ta je součástí interiéru každé pobočky Vapiana, ani v Praze tedy nechybí.DE Berlin 4 Cooking Line SMALLPasta Caprese 2400

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.